Forside > Gallerier og Konkurrencer, Udstillinger > Flot udstilling af Solkær i Øksnehallen: “Surface”

Flot udstilling af Solkær i Øksnehallen: “Surface”


Den anerkendte danske fotograf Søren Solkær har benyttet de sidste 3 år til at forfølge en ungdoms passion. Han satte sig for at fotografere nogle af de kendeste street-art kunstnere i verden.

PIXOTE_resize

Søren Solkær er tidligere kendt for sine fantastiske portrætter af bl.a. kendte musikere og har flere udstillinger bag sig.

I dag stod Søren for et foredrag af sine billeder, som netop nu udstilles i Øksnehallen i København. Det var en fantastisk oplevelse og fantastiske billeder.

Søren fortalte om sit projekt, der gik ud på at få kontakt til disse streetart kunstenere, som ofte lever i det skjulte. Han havde sat sig for at ville fotografer disse sammen med deres kunst og samle disse i en bog. Han fortalte sjove anekdoter fra de forskellige fotosessions: om at fotografere disse kunstnere uden nogen siden at se deres ansigter, om at møde andre i en mørk park i New York, men også om deres forskellige kunstarter: fra “almindelig” grafitti, stencils, rip-offs og hæklet kunst.

Solkaer1

Søren er en spændende fotograf og ganske ydmyg i sin fremtoning. Jeg tror at det er en af hans styrker, når det kommer til at fotografere folk med store personligheder. Han fanger fint deres rebelske attitude, deres stolthed og deres budskaber med deres street-art.

Solkaer3

Han fortalte at hans projekt ikke stoppede med udgivelsen af denne bog og disse udstillinger. Han havde stadigvæk nogle kunstnere, eller “skalpe”, som han kaldte det med et smil på læben, som han gerne ville fotografere. Jeg spurgte ham hvilken skalp, der ville være kronen på værket (og havde en god ide om hans svar). Med et smil og sin ydmyghed, så var Bansky, den kunster som han aller helst ville fotografere. Han regnede dog ikke med at Bansky ville være med. “Måske hvis han kommer på forsiden af min næste bog”, smilede Søren.

Jeg spurgte ham til hans favorit billede. Han pegede på billedet herunder til højre, som værende det billede, hvor alt gik op i en højere enhed: kunstneren foran sin kunst, tolkningen af billedet og dets spejling i vandet.

Solkaer2

Jeg vil ikke finde dette billede på nettet, men blot bruge det billede jeg tog med min smartphone. Jeg vil lade det være op til dig selv at vurdere dette billede, når du besøger udstillingen i Øksnehallen. Læs mere her på Øksnehallens hjemmeside.

Udstillingen løber frem til d. 29. juli. Der er åbent mellem 11 og 18, om onsdagen helt til kl. 21.

Har du en interesse for street-art i dens forskellige genrer, men også fantastisk gode billeder fremvist på helt store formater, så brug et par timer på at besøge denne udstilling. Du bliver ikke skuffet!

I forbindelse med Outdoor Surface fortalte Søren, at 6 kendte street-art kunstnere i de forgangne uger havde pyntet 6 forskellige gavle i københavn. Du kan se dem her:

  • Oehenschlægersgade 76 – Kunstner: Dal East
  • Gasværksvej 34 – Kunstner: Roa
  • Saxogade 71 – Kunstner: Maya Hayuk
  • Tullinsgade 1 – Kunstner: Huskmitnavn
  • Tullinsgade 21 – Kunstner: Conor Harrington
  • Vesterbrogade 60 i baggården – Kunstner: Borondo
Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: