Forside > Causerier, Inspiration > Dine billeder på Facebook – hvad siger loven ?

Dine billeder på Facebook – hvad siger loven ?


Jeg har tidligere blogget om reglerne for at lægge billeder på Facebook. Det har været et af mine mest læste og ikke mindst delte indlæg. Mit indlæg skrev jeg i november 2011, men tiderne ændrer sig, og især de sociale medier Lovgivningenudfordrer hele tiden gældende lovgivning.

Juli 2019: Jeg har flyttet dette meget læste blog indlæg over på men nye blog, da denne blog lukkes ned.

Se her: https://main.thephotographer.dk/2019/07/01/dine-billeder-paa-facebook-hvad-siger-loven/

 1. Jonna Jensen
  14. januar 2017 kl. 09:24

  Hvordan er reglerne for en “lukket gruppe” m.h.t at lægge billeder ind af enkeltpersoner, altså portrætter. Er det ulovligt, hvis man ikke har fået samtykke? Er der nogen regler for, hvis personen er afgået ved døden?

  • 18. februar 2017 kl. 22:47

   Hej Jonna
   En “lukket” Facebook gruppe, for fx. modelfotografer eller ens gamle skole ville jeg klart mene er offentlige grupper. Den person, hvis portræt du uploader, vil jo ikke have givet sit samtykke til at billedet bliver vist frem for alle gruppens medlemmer. Med mindre du naturligvis har den portrætteredes samtykke. Er der tale om en “lukket gruppe” for ganske få, fx. en familie, og alle er klar over reglerne (og du har sikkerhed for at de ikke tager og offentliggører billederne), ville jeg mene at det er OK at uploade billeder til.

   Mht. at offentliggøre billeder af personer, der er afgået ved døden, så siger Datatilsynet at der skal gå “en rimelig tid” før billedet må offentliggøres. Læs artiklen her: https://www.version2.dk/blog/dine-persondata-frie-efter-din-doed-1014849

 1. 22. oktober 2014 kl. 11:10

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: