Forside > Inspiration > Danmarks Radios kulturkanal sender udsendelser om de store fotografer

Danmarks Radios kulturkanal sender udsendelser om de store fotografer


dr-k-logo1_resizeI forbindelse med Copenhagen Photo Festival viser Danmarks Radios Kultur kanal en masse udsendelser om fotografiet.

Det er altid inspirerende at høre om andre fotografers liv og billeder.

Idag torsdag var der en spændende portræt udsendelse om den kendte fotograf Søren Solkær og hans seneste projekt med at fotografere streetsartists. (genudsendelse fredag kl. 16:40)

helmut-newton-annenberg-03b_resize

newton

I morgen fredag viser de kl. 22.50 en spændende udsendelse om fotografen Helmut Newton.

Helmut Newton er en af de store ikoner indenfor modelfotografering, og hans kompositioner og historier i hans billeder har altid været en stor inspirationskilde for mig.

Efter denne udsendelse kl. 00:50 vises et portræt af den russiske fotograf Evgeny Mokhorev der er en mester i at opfange skrøbelighed gennem linsen.

Natten fortsætter serien om italienske fotografer.

 

Lørdag starter kl. 20:00 med et portræt af de helst store fotografer: Henri Cartier-Bresson, der om nogen har revolutioneret fotojournalistikken (foruden en af stifterne bag Magnum).
henri-cartier-bresson

 

Herefter går man direkte videre til et portræt af fotografen Vivian Maier, som regnes for en at de bedste streetfotografer. Hendes over 10.000 billeder fra 1950-1960’erne kom ført frem efter hendes død i 2009. Jeg har tidligere blogget om hende her.

Lørdag kl. 22:25  et møde med en anden af de helt store ikoner:

“Gæst hos Cindy Sherman
Cindy Sherman er en af de vigtigste og mest indflydelsesrige kunstnere på verdensplan. I mere end 30 år har hun inddraget sig selv i kunsten og på egne fotografier medvirket som model i en række forklædninger. Sherman udstiller morsomme, dramatiske, foruroligende og usmagelige skikkelser, men hvordan er mennesket bag den kunstneriske maske? Vi kommer tæt på Sherman gennem den excentriske journalist Paul H-O fra GalleryBeat, der gennem sin research forelsker sig i Sherman. Et romantisk forhold udvikler sig, men forholdet støder på udfordringer, da forskelligheden mellem de to excentrikere viser sig. Filmet over 15 år er dokumentaren et unikt indblik i New Yorks levende kunstscene og samtidig en fængende og morsom kærlighedshistorie.

Jeg så hendes udstilling i MOMA i new York og var solgt. Hold da op, hvor er hendes billeder og kreativitet inspirerende!

 

Søndag vises et intimt portræt af fotografen Anton Corbijn, der bl.a. har taget billeder af bandet U2. Dettevises kl. 21:00 og herefter genudsendes den spændende udsendelse om Søren Solkær.

 

Jeg kan klart anbefale dig at se disse udsendelser og lade dig inspirere af disse store fotografers arbejde, tanker bag deres billeder og ikke mindst bare nyde deres billeder.

 

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: