Forside > Inspiration, Udstillinger, Gallerier og Konkurrencer > Vivian Maiers 10.000 ikke fremkaldte street-billeder

Vivian Maiers 10.000 ikke fremkaldte street-billeder


Det hele begyndte med at John Maloof besøgte et auktionshus tæt på hans bopæl. Her havde man en stor kasse med en masse negativer og en masse ikke-fremkaldte film med på auktionen. John Maloof ender med at købe denne kasse for ca. 2.000,-.

Det skulle vise sig at billederne i denne kasse, skulle gå hen og ændre den måde man opfatter stilen “street-fotografering på, set i det historiske perspektiv.

Nu afdøde fotograf Vivian Maiers havde igennem 1950- og 1960’erne fotograferet hverdagen på gaderne i bl.a. Chicago, USA.

Vivian Maier_1

Hun arbejdede som barnepige i godt 40 år og levede et meget stille liv. Hendes billeder, negativer og ikke-fremkaldte film gemte hun for omverdenen. Hun levede i fattigdom  henimod slutningen af hendes liv, og bl.a. derfor blev hendes ejendele auktioneret bort og det var her i 2007 at hobby-historikeren John Maloof faldt over denne kasse med glemte billeder.

Desværre gik Maiers bort i 2009 og nåede aldrig at få del i den berømmelse, som hendes fantastiske billeder har givet hende. Mange regner hende på højde med f.eks. fotograferne Diane ArbusRobert Frank og Henri Cartier-Bresson, som regnes for den epokes absolute bedste fotografer.

Der er mange der mener at hun har været banebrydende forstået på den måde at hun kommer ganske tæt på de folk, som hun fotograferer, og formår at fange dem uden at de poserer.

Her er et par af hendes billeder, som fascinerer mig. Klik på selvportrættet af Maiers øverst her for at se flere af hendes fantastiske billeder.

Reklamer

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: