Forside > Causerier > Stop den gratis hjælp til opbygning af fotodatabaser

Stop den gratis hjælp til opbygning af fotodatabaser


Det er gået hen og blevet til en god forretning for mange virksomheder, aviser, mv. at få unge håbefulde fotografer til at levere billeder ganske gratis til disse databaser.

Herved undgår magasinerne, TV-kanalerne, reklamebureauerne og virksomhederne at betale for en dygtig fotograf eller købe billederne i et af de mange billedbureauer, hvor vi fotografer kan tjene penge.

 

Forleden fremsendte Danske Designere nedenstående opslag til fotograf studerende. De studerende svarede dejligt kækt tilbage.

Læs opslag og svar, og reflekter lidt over din egen rolle i dette spil.

 

Opslag fra Danske Designere:

“Del dine billeder med Danske Designere!

Kære studerende ved DMJX – dig med den skarpe linse

Danske Designere har brug for fine, visuelle bidrag til et nyt website, der kommer op at køre i maj.

HVEM?
Vi er Danmarks førende CEO inden for design i alle ordets afskygninger. Vi har alt fra internationalt anerkendte designere til små énmandsvirksomheder, fra fashion-design til møbeldesign. Det, vi ikke har, er en masse billeder, og det er her, du måske kan hjælpe os.
Som udgangspunkt henvender mailen sig mest til de studerende fra de visuelt orienterede uddannelser (foto, design), men hvis der er andre skjulte fototalenter gemt blandt de skarpe penne, skal I være hjerteligt velkomne.

HVAD?
Vi er hos Danske Designere ved at oprette en billedbank, hvorfra vi kan hente visuelt materiale til vores online artikler, nyhedsbrev, etc. Vil vil benytte en blanding af billeder fra vores medlemmer (designere) og mere tematiske billeder, som netop er dem, I kan bidrage med. Motiverne kan være alt fra natur til by til mennesker, proces, kaos, orden til designobjekter osv.. Det vigtigste er, at kvaliteten er nogenlunde høj, og at det ser godt ud eller har lidt kant.
Vi krediterer naturligvis med dit navn. På den måde, kan vi hjælpe med at få dine billeder ud til et nyt publikum (primært bestående af designere og presse), og du kan hjælpe os med at peppe vores visuelle elementer lidt op.

HVORDAN?
Det vil foregå sådan, at du giver os lov til at bruge et eller flere af dine billeder, og så gemmer vi dem i vores billedbank. Måske bruger vi dem, måske bruger vi dem flere gange, eller måske bruger vi dem slet ikke. Men vi kan love, at vi selvfølgelig sætter dit navn på, hvis de bliver taget i brug.
Har du interesse i at samarbejde med os?

HVORNÅR?
Billederne sender du bare, når du kan. Vi vil gerne modtage dem snarest, så vi har materiale til, når vores site går i luften, men der er ikke som sådan en deadline.Send billederne til assistent@danishdesigners.com.

Hvis du har sprøgsmål, kan du skrive til samme mailadresse.
Vi håber meget at høre fra nogle af jer!

Med venlig hilsen | Sincerely Yours
Redaktionen
Republikken
Vesterbrogade 26, 1620 København V
Denmark
Tlf. +45 33 13 72 30″

 

SVAR fra DMJX’erne:

Del dit tøj med DMJX’ Fotojournaliststuderende!
Kære Danske Designere – dig med den spidse nål.
DMJX’s fotostuderende har brug for flotte klæder så vi ser præsentable ud når vi skal agere 4. statsmagt.

HVEM?
Vi er Danmarks eneste Fotojournalistuddannelse. Mange tidligere studerende har vundet World Press Photo, vi går sammen i læsegrupper og organiserer os på kryds og tværs.
Som udgangspunkt henvender denne mail sig hovedsageligt til de designere der forstår sig på at designe tøj til fotojournalister – vi skal både se præsentable ud når vi fotograferer på Borgen, og tøjet skal være praktisk med lommer til vores mange optikker og CF-kort.

HVAD?
Vores tøj hænger i laser, SU’en bliver skåret og der er efterhånden ingen der gider betale en ordentlig pris for det arbejde vi så gerne vil lave. Dér kommer I ind i billedet, så vi ikke bliver smidt på porten når vi henvender os i til folk i offentligheden.
Af og til skal vi fotografere på Christiansborg. Der skal jakkesæt til. Andre fotoopgaver foregår måske i ørkenen eller i junglen – vi skal altså have et stort tøjarkiv så vi kan være så godt påklædt som muligt, uanset hvor vi bevæger os hen i verden.
Vi undlader naturligvis at rive jeres logo af tøjet, som i øvrigt vil blive set når vi er på arbejde i hele verden.

HVORDAN?
Det vil foregå sådan at du sender os noget gratis tøj, og så gemmer vi det i vores lagerhal. Måske bruger vi det, måske bruger vi det flere gange (vi forventer at i også kommer og reparerer tøjet!) eller også kommer det måske slet ikke i brug. Dit logo vil naturligvis stå på tøjet.
Kan vi finde ud af noget?

HVORNÅR?
Tøjet sender du bare, vi vil gerne have det snarest da fotoopgaverne konstant presser på.

Send tøjet til
Olof Palmes Allé 11
8200 Århus N.

Vi håber meget på at høre fra nogle af jer!

Med venlig hilsen
Fotostuderende på DMJX
Olof Palmes Allé 11
8200 Århus N
Danmark
+45 89 440 440

 

Reklamer
Kategorier:Causerier Tags: ,
  1. 4. maj 2013 kl. 07:28

    Det er sgu’ i orden skrevet. Smukt!

  2. Frands Thygesen
    12. maj 2013 kl. 11:04

    Jeg synes ikke det er ok, at dagblade, tv-stationer og andre medier prøver at fravriste “ludfattige” håbefulde fotografer gratis billedmateriale. Selvom jeg selv kun er en “skaldet” amatørfotograf, synes jeg det er en rigtig dårlig idé at levere billedmateriale til medierne m.v. Det gør det jo næsten umuligt for de som skal leve af den i forvejen meget trængte branche! I øvrigt tak for en god og interessant blog med mange gode tips og artikler -:)

  1. 5. februar 2014 kl. 13:01

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: