Forside > Fototeknik, Gadgets > Genial lille gadget, der forbedrer dine flashbilleder betydeligt, for under kr. 20,-

Genial lille gadget, der forbedrer dine flashbilleder betydeligt, for under kr. 20,-


Hvis du ikke ejer en ekstern flash til dit digitale spejlrefleks kamera, så bør du absolut overveje at investere i denne lille gadget.

diffuser

Denne diffuser sættes foran den indbyggede flash på dit kamera og bløde flashens lys op på en så god måde, at du altid vil have den med dig i tasken.

Du kender sikkert de billeder af personer, hvor flashen lyser deres ansigt alt for meget op, som i nedenstående eksempel til venstre. Flashens hårde lys reflekteres i ansigtet på den person, du fotograferer og du ved at du ikke kan gøre noget ved det (såfremt du altså er nød til at bruge flash)

Et andet eksempel, som jeg har oplevet et par gange: jeg er til et bryllup og skal fotografere gæsterne under middagen. Herrerne er ordentligt opdragede efter Emma Gad og har naturligvis ikke smidt jakken og generelt så er det blevet varmt i rummet. Det er nok også en del timer siden at kvinderne pudrede næsen. Det der sker nu er at folk begynder at svede, kun svagt, men nok. Nu kommer jeg her med den indbyggede flash uden nogen form for afblødning, hvilket betyder at flashen genskinnes i denne sved. Resultatet bliver en meget skinnende pande, næse og kinder. Absolut ikke pænt. Mange amatører reflekterer ikke meget over dette, har jeg erfaret, men resignerer med at det er det bedste deres kamera kan.

Diffuser

Men for den horrible investering af ca. US$ 2,- , altså under Dkr. 20,- så kan du erhverve dig dette diffusersæt, som tager brodden af det skarpe flashlys og giver dig billeder som dette til højre. Lyset i billedet bliver meget mere harmonisk og naturligt. Og skulle du føle at diffuseren tager lidt for meget af lysstyrken, så er det blot at skrue op  for styrken på den indbyggede flash.

Denne model passer til de fleste DSLR – og CSC-kameraer, der benytter den klassiske flashsko. Diffuseren fås også til bl.a. Sony’s egen sko.

Jeg har købt mit sæt på eBay. Jeg kan ikke indsætte et link, da det hurtigt ikke vil virke, men søg på “Pop Up Flash Diffuser”. Det Koreanske firma, der producerer dem lægger hele tiden nye ud, som man kan byde ind på. Du skal regne med at der går 4-5 uger inden pakken lander i din postkasse. Da vi taler om så lille et beløb, så slipper du for at skulle betale told.

FY922_3

Reklamer

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: