Forside > Fototeknik, Inspiration, Modelfotografering, Workshops > Vil du gerne lære at tage billeder af vildt fremmede folk ?

Vil du gerne lære at tage billeder af vildt fremmede folk ?


Mennesker er fascinerende. Vi er forskellige af udseende, og samme person kan udtrykke så mange forskellige sider af deres personlighed at jeg aldrig bliver træt af at fotografere mennesker.

Men en ting er at fotografere venner og familie. Noget andet er at fotografere fremmede folk, som vi møder på gaden. Hvordan får man deres tilladelse ?

Det er meget grænseoverskridende at gå op til folk og spørge dem. Jeg husker dengang jeg selv deltog i FotoMarathon konkurrencen. Nogle af emnerne mente jeg bedst lod sig fortolke, hvis jeg kunne få folk med på billederne. Så jeg tog mig sammen og spurgte. Og folk stillede gerne op og hjalp mig. Nuvel, det hjalp meget at jeg kunne forklare dem, hvorfor jeg skulle bruge dem på mine billeder.

Det er det samme, som fotografen Jimmy Hickey fortæller på sin video: “How to photograph complete strangers”. Her forklarer han, hvordan han henvender sig til fremmede folk og får lov til at tage deres billede. Filmen varer ca. 11. minutter og hvis du har lyst til at prøve denne disciplin af, så sæt dig tilbage og hør hvad han har at sige.

Reklamer
  1. Erik Jacoby
    24. juni 2012 kl. 11:00

    Lækkert indlæg. Tak.

  1. 21. juni 2012 kl. 20:52

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: