Forside > Udstillinger, Gallerier og Konkurrencer > Absolut værd at se udstillingen med Steve McCurrys billeder

Absolut værd at se udstillingen med Steve McCurrys billeder


Jeg havde fået en invitation til ferniseringen på Steve McCurrys billeder i Øksnehallen i Købemhavn og glædede mig til at nyde hans mange billeder, men også høre ham fortælle om sine billeder.

Fantastisk udstilling og en flot måde at præsentere hans mange billeder på. Væggene var sorte og hvert billede var oplyst. Epson stod bag den flotte kvalitet i de store prints.

Som jeg har blogget om tidligere, så har jeg altid været fascineret af hans billeder af folk. McCurry hara den der fantastiske evne til at gå helt tæt på folk, og få nogle fantastiske billeder.

Under introduktionen blev han bl.a. stillet spørgsmålene til hvordan han lige tog disse billeder. Han forklarede at han altid spurgte, og mange havde ikke noget i mod at han fotograferede dem. Men hvis de havde så gik han blot videre.
Men mere  interessant var hans tilgang til at tage ovenstående berømte billede af den afghanske pige. Han var kom til denne flygtningelejr og til en telt, der var indrettet som et klasselokale for piger. Idet han trådte ind i teltet så han med det samme denne pige, og vidste at hende måtte han fotografere. Men hans erfaring havde også lært ham, at hvis han straks fokuserede på denne pige, så kunne han risikere at hun trak sig væk eller at han ikke ville kunne opnå den ro i hendes ansigt, som han stræbte efter at fange. Derfor lagde han denne simple plan at fotografere klassen generelt og derefter de andre piger. Herved følte hun sig ikke som noget særligt, men også at hun da også ville være en af flokken, der fik taget billeder.

Det var spændende at høre hans egne version om rejsen tilbage efter billedet, og også at der f.eks. blev oprettet en skole for piger, skabt en fond i hendes navn, men ikke mindst at han kunne takke hende for at være det billede, som resten af verden forbinder med den ulykkelige situation, som det afghanske folk befinder sig i.

I går havde jeg et indlæg, hvor fotografen Jimmy Hickey forklarede sin måde at fotografere på. Helt i tråd med McCurry så drejer det sig om at have en plan, kombineret med tålmodighed.

Well…det var en fantastisk udstilling med mange meget gribende billeder. Udstillingen kører nu frem til den 29. juli, og gør dig selv den store tjeneste at gå ind og se udstillingen. Giv dig god tid, så du også kan se dokumentarfilmen om Steve McCurrys rejse tilbage til Afghanistan for at finde frem til pigen på det berømte billede.
Klik her for at læse mere om udstillingen.

Ps.: Billederne er taget med det Olympus OM-D E-M5 kamera, som jeg bloggede om forleden (link). Ingen flash. ISO 12800 (!)

Reklamer

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: