Forside > Causerier > Billedmanipulering igen igen

Billedmanipulering igen igen


En af dagens historier i den kulørte presse er Svenborg politikerens Tine Jørgensens kommentar til et billede, som hun har lagt på Facebook.

Jeg vil ikke gå ind i selve debatten her, men som jeg har blogget om flere gange tidligere, så siger et billede mere end 1000 ord, og derfor bliver billeder jo netop brugt i medierne til at understrege en historie. Desværre bliver de manipuleret enten vha. Photoshop eller måden de bliver taget på.

Mht. det sidste, så har jeg selv oplevet hvordan en lille demonstration blev kommenteret i medierne, som en stor demonstration, om end der kun havde været godt 50 demonstranter. Men kameraet havde ikke fotograferet ud over skaren af demonstranterne, men i mavehøjde lige ind imellem et tæt gruppe af dem…….både skræmmende, men også vigtig at huske som fotograf, at vi blot med vores vinkler på billedet, kan være med til at manipulere en historie.

Men tilbage til dagens billede 🙂

Her er dagens billede, som har skabt en masse ballade. Herunder finder du original billedet.

Foto af fg

Her er vi over i en form for manipulering, hvor det vist er afsenderen, der giver billedet dets betydning. Det manipulerede billede har en klar historie, og vhis afsendren havde været Omar Marzoug, så havde folk trukket på smilebåndet. Men nu lægges det ud på Facebook af en Danske Folkeparties politiker, som vi tillægger racistiske holdninger, og så er budskabet pludselig noget andet.

Jo, et billede kan sige mere end 1000 ord, og forstærke et budskab.

Reklamer
Kategorier:Causerier Tags:
  1. Frands Thygesen
    19. april 2012 kl. 15:03

    Tja, min eneste kommentar er, at hvis det er en pressefotograf som havde lavet den form for billedmanipulering og bragt billedet, burde vedkommende blive fyret og aldrig mere have lov til at arbejde som proffesionel fotograf. Min egen mening i den her forbindelse er at billedmanipulation og overdreven photoshopping er simpelthen en hån mod god fotografi!

  1. No trackbacks yet.

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: