Forside > Udstillinger, Gallerier og Konkurrencer > På besøg hos Fotomuseeet i Herning

På besøg hos Fotomuseeet i Herning


Jeg har flere gange hørt om fotomuseet i Herning og har længe haft lyst til at besøge stedet, men da det ligger i Herning, så kommer en Københavner ikke lige forbi. Da jeg var på disse kanter i denne üge, så besluttede jeg mig også for at besøge museet.

Umiddelbart kunne museum godt lyde lidt støvet, men for pokker det var en stor fornøjelse at gå igennem museets mange rum og se den kæmpe udstilling af alt muligt indenfor fotografiet.

Der er en masse montre, opdelt i tidsperioder, hvor du kan se nogle af tidens kameraer. For en person som mig, så bliver man lidt nostalgisk, når man spotter et kemara, som man husker har været i familien igennem tiden.

Er du interesseret i fotografiet så bør du absolut lægge vejen forbi dette museum. Du må gerne være interesseret i fotografiet og især kameraet udvikling igennem tiderne. Hvis du er af den yngre generation, der ikke har fotograferet med analoge kameraer, så bør du alligevel besøge mueet, for du får en indsigt i fotografiets historie.

Man kan ikke helt undgå at få en stor respekt for de gamle mestrer, der håndterede disse gamle apparater.   En tur ind i museets mørkekammer sender mig tilbage i tiden.

Bjarne Meldgård fortalte mig at museeet ofte får kameraer tilsendt fra folk, der finder deres gamle (analoge) kameraer og konstaterer at det ikke er til at sælge. Så sender folk alt fra kameraer, kameraudstyr, videoudstyr fremkaldelsesgrej, osv. og dette er med til at skabe den enorme saling, som museeet har.

Museet har også en stor udstilling, som for tiden udstiller en censoreret udstilling af 59 udvalgte billeder blandt godt 300 indsendte billeder. Udstillingens tema er “Til kanten…” og kan ses frem til den 22. april.

Som sagt, så er museet absolut et besøg værd. Læs mere om åbningstider her: www.fotomuseum.dk

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 11. april 2012 kl. 10:44

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: