Forside > Fototeknik, Værktøjer > Prøv at skabe et Tilt-Shift-billede, uden brug af et sådanne objektiv, men med dette lille gratis program.

Prøv at skabe et Tilt-Shift-billede, uden brug af et sådanne objektiv, men med dette lille gratis program.


Tilt-Shift-effekten på et billede er ganske spændende, og fotografer har længe brugt specielle tilt-shift-objektiver til at opnå denne sjove effekt.

Man retter fokus på et bestemt område og alt udenfor det valgte område sløres. Tilt-Shift objektiver koster desværre en hel del, og derfor et det lettere at lege med denne effekt, når nu der findes gratisprogrammer, der kan efterligne objektivet.

Eksempel på et tilt-shift-objektiv

Programmet Tilt-Shift-Generator er et gratisprogram til din PC. Det fås også til din iPhone og iPad. Du henter programmet her. Først skal du lige installerer Adobe Air for at få programmet til at virke.

 

Programmet er let at arbejde med, om end brugerfladen er lidt lille. Man kan f.eks. ikke zoome eller udvide til fuld-skærm. Programmet vil helst ikke have meget store filer, og det skal være i JPG-formatet.

Du kan nu vælge om du vil have en cirkulær effekt (se ovenstående billede) eller lineær effekt. Herefter kan du stille på farvemætheden og f.eks. skifte billedet til sort-hvid. Du kan også indsætte en vignettering, som jeg har gjort i nedenstående foto, dvs. den mørke ramme omkring yderkanten.

Jeg kan kun anbefale dig at teste dette gratis stykke software, for det giver en god effekt til billeder taget lidt oppe fra. For at kunne lave f.eks. nedenstående eksempel, så skal man bruge et bedre værktøj, idet den cirkulære diameter ikke kan blive så lille, som der er behov for, for at opnå nedenstående effekt.

Foto af Dennison Bertram.

Reklamer
Kategorier:Fototeknik, Værktøjer Tags: ,
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: