Forside > iPad Applikationer > Review på iPad app’en: fotolr Photo Studio Pro HD

Review på iPad app’en: fotolr Photo Studio Pro HD


Der findes et hav af billedredigeringsprogrammer til din iPad. Jeg bruger programmet Photogene eller PhotoPad til mange af de lette daglige opgaver.

For noget tid siden faldt jeg over gratis versionen af Fotolr Photo Studio HD, som jeg blev så imponeret over at jeg kort efter spenderede kr. 18 på den fulde version.

Programmet henvender sig primært til de fotografer, der tager billeder af folk.

Når app’en åbnes starter du med et skrivebord, som du henter dit billede ind på:

Du har nu 2 værktøjslinier. På den nederste henter du du dit billede (fra standard foto applikationen på din iPad). Med “History” knappen kan du se, hvilke redigeringer du har foretaget dig på billedet. Du kan fortryde dine redigeringer og genskabe slettede. En spændende funktion er “Compare” hvor du kan se det originale billede og det redigerede ved siden af hinanden.

Endelig kan du med “Save-knappen” gemme dit redigerede i standard foto galleriet, du kan faktisk også tage en kopi af billedet for at indsætte det i f.eks. Pages eller Keynote. Du kan naturligvis også sende dit billede som en mail, uploade det til Facebook, Twitter eller Tumblr.

Men lad os kigge på redigeringsmulighederne:

Quick-edit lader sig rotere billedet, men også beskære, resize og “doodle”  (dvs. frihåndstegne) på billedet. Du kan også bruge roteringsfunktionen til blot at rette en horisont op med ganske få grader.
Beskæringsfunktionen lader dig beskære med den sædvanlige firkant, hvor du trækker i siderne/hjørnerne. Du kan få indsat “det gyldne snit”. Men som det eneste program jeg har arbejdet med endnu, hr du også mulighed for at beskære vha. en cirkel, som du slev trækker oval, his det er den form du ønsker. Smart!

Værktøjet Color giver mange super gode muligheder. Funktionen Brightness lader dig regulere Saturation, Brightness og Contrast vha. at små håndtag, du trækker henover en skala. Billedet retter sig så snart du fjerner fingeren, altså en hurtig beregning. Ydermere får du mulighed for at regulere på 3 skalaer: Cyan-Rød, Magenta-Grøn og Gul-Blå. Kort sagt gode mulighed for at ændre i farve og lyset på dit billede.
Funktionen ColorFX indeholder en masse predefinerede skabeloner, så som Lomo, Sort/hvid, Magic Hour, Vintage, forskellige Art-filtre.
Kan du lide at lege med funktionen “Selective Desaturation” (som jeg har blogget om her ved en tidligere lejlighed), så kan du gøre dette med funktionen Coloring. Billedet omdannes til et sort/hvid bilede, og du kan nu male “farverne” tilbage på de steder, som du gerne vil fremhæve. Dette er en funktoin, du også kan bruge app’en Color Effects.

Værktøjet Skin&Lip indeholder en masse funktioner, til at redigere på personerne på billedet. Du kan rette/flytte rundt på kropsdele, trække et smil opad eller sænke en skulder. Acne funktionen bruges til at fjerne bumser og andre ting på huden. Du kan komme pudder på kinderne eller mere rødt på samme. Du kan sågar ændre farven på læberne.


Med værktøjet Eyes kan du med zoom værktøjet gøre et øje, næse, bryst, lår større eller mindre (lige som vidunderværktøjet Liquify i PhotoShop). Du kan ændre personens øjenfarve og form, udskifte øjenbryn, øjenvipper og sågar skyggerne omkring øjnene (her er det også muligt at vælge forskellige farver).

Men værktøjet Hair kan du give modellerne ny frisure ved at vælge blandt de mange “parykker”. Du kan også ændre hårfarven.
Mange af funktionerne arbejder i lag, forstået således at du også kan vælge hvor “gennemsigtige” dine redigeringer skal være, for derved at tilpasse f.eks. parykkens farve til farverne i originalbilledet.
Du kan naturligvis også indsætte tekster på dit billede, hvor du kan vælge imellem forskellige fonte og farver.

Der er henved 50 forskellige rammer at vælge imellem.

Og endelig så er der “Scene” værktøjet, som er en samling af alle mulige skabeloner, som du kan indsætte dit (redigerede) billede i. Aktuelt er der 55 forskellige scener. Jeg bruger disse scener til at definere f.eks. feriepostkort, som jeg sender via mail. Kun kan naturligvis skalere dit billede i denne skabelon, samt flytte rundt på billedet, så det passer.

Konklusion: Denne applikation indeholder ganske mange værktøjer, som kan løse langt de fleste redigeringsopgaver. Har du brug for at kunne redigere dine portrætter ude i marken, så er FotoLR absolut et godt værktøj. Men ja intet slår redigeringen på en stor skærm og med en mus for det er lidt svært at male læberne røde, når det er ens finger, der skal agere pensel. Men klart en applikation, der får min varmeste anbefaling.

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: