Forside > Causerier > Vinderne af FotoMarathon 2011 findes

Vinderne af FotoMarathon 2011 findes

19. september 2011 Skriv en kommentar Go to comments

I går var det så tid til at mødes med resten af arrangørgruppen af FotoMarathon og årets tre dommere. Missionen var ganske enkelt at finde vinderen af årets FotoMarathon konkurrence.

Er du ny på denne blog, så er FotoMarathon en fotokonkurrence , hvor du har 24 timer til at fortolke 24 emner med 24 billeder. Konkurrencen har også en “light” udgave på 12 timer.

Arrangørgruppen er ikke med til bedømningen. Vi er blot med for at checke metadata, kontakte vinderne, betjene dommerne, osv.

Hugo Prestegaard, Undertegnede, Kenneth Havgaard, Maria Lausteen og Siggi Sigurdsson

Der bliver debatteret kraftigt, da dommerne har forskellige præferencer, holdninger og indgangsvinkler.

Det er en super spændende proces at være med til – på sidelinien. Jeg erindrer en fotojournalist, der sidste år var dommer, der udtalte at han var blevet gevaldigt overrasket ved at gennemgå de mange billeder. Han havde naturligvis forberedt sig, så han kendte årets emner, og havde derved, efter hans mening, ganske mange forskellige vinkler på hvordan et emne kunne fortolkes. Ikke desto mindre måtte han konkludere at det havde været en ganske lærerig proces for ham, idet han havde set på godt 350 fotografers forskellige tolkninger af et emne, hvor næsten 1/3 del havde været med vinkler, som han slet ikke hade set/tænkt på.

Årets dommere var alle enige om at billederne skulle tale til dem, have en Wauv-effekt. Dette falder jo i fin tråd med et emne, som jeg har blogget flere gange om: billederne skal have en historie.  Og denne wauv-effekt opstår i det øjeblik billedet skydes, og meget sjældent i efterbehandlingen.

En ny ting i år, som dommerne måtte tage højde for, var de nye kameraers “art-filters”. Her er tale om “photoshop-effekter” som nu indgår i kameraets muligheder på lige fod med sort/hvid- og sephiafotografering.

FotoMarathon er opdelt i en 12 timers og 24 timers konkurrence, som jeg har været inde på før. Det var i den forbindelse spændende at konstatere at der er en klar kvalitetsforskel på 24-timers fotograferne og 12-timers fotograferne. 24 timers fotograferne håndterer deres udstyr bedre, har bedre greb om kompositionsreglerne og tør gennemgående  udfordre deres kamera mere.

Kig ind på FotoMarathons hjemmeside og se hvornår alle billederne bliver udstillet på FotoCafeen på Vesterbro

Reklamer
Kategorier:Causerier Tags: ,
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: