Forside > Fototeknik, iPad Applikationer, Magasiner bøger og e-books, Modelfotografering > Review af iPad bog: “Money Shots” om Nude og Erotisk fotografering

Review af iPad bog: “Money Shots” om Nude og Erotisk fotografering


For nogle måneder siden udgav fotografen Michael Charles en ebog bl.a. designet til iPaden. Her på ferien fik jeg så tid til at læse hans bog, og derfor er det tid til et skrive et review af denne bog.

20110803-182624.jpg

Michael Charles’ bog “Money Shots – the insiders guide to the world of nude & erotic photography” adskiller sig fra Rolando Gomez bog, som jeg bloggede om forleden, da hans vinkel tager udgangspunkt i at han lever af at sælge sine erotiske billeder til (pornografiske) blade, magasiner og hjemmesider. Hans råd i bogen har derfor fokus på at skabe de billeder, som sælger bedst til de forskellige medier.

Michael Charles kommer med mange gode råd om hvordan man skaber en god relation til sine modeller, men da han betaler sine modeller, så stiller han flere krav til dem end Rolando Gomez gjorde/kan gøre.
Han gennemgår forskellige stilarter: glamour nudes, teens, “MILF’s”, fetich, m.fl. og kommer med fif til hvilke ting fotografen skal huske for at billedet sælger bedst.
Han kommer naturlig også ind på udstyr, props, og lyssætning, men også vigtige emner som poseringer, håndtering af modellerne, gode kamera vinkler, efterbehandlingen af billederne, samt hvordan du bygger dit salg op af dine billeder.

20110803-182751.jpg

Med bogen følger en lille ebog, som indeholder en masse links til relevante områder indenfor branchen: nude-modelbureauer, gallerier indenfor nude og erotik, magasiner (altså dem du kan sælge dine billeder til), udstyr, mm.

Endelig medfølger også en lille film “Pics that Click”, som du skal overførr til din iPad gennem iTunes og se i Videos applikationen. Filmen en reelt et slideshow med mange af hans forskellige billeder, som han kommenterer. Han forklarer hvorfor dette billede netop sælger til dette eller dette område af branchen. Faktisk et interessant indblik i en branche, som jeg ikke kender eller påtænker at bevæge mig ind i.

20110803-183001.jpg

En spændende bog, der dog ikke lige fanger mig, da jeg ikke lige har planer om at bevæge mig ind i denne del af branchen.
Dog noterede jeg mig meget hans afsnit om at finde modeller: han omtaler Madonna, som afgørende for “legitimeringen” af nude- og erotisk billeder. I tiden før Madonna kunne nøgen billeder ødelægge en kendt skuespiller eller models karriere, men så kom Madonna og kommenterede hendes nøgenbilleder fra hendes ungdom med “soo what!”. Michael Charles hævder at det, efter hans mange års erfaring, ændrede opfattelsen, så at det nu er fuld ud acceptabelt. Hertil hævder han at de mange realityshows, Facebook, mv har betydet at den unge generation i dag har et helt andet syn på at udstille sig selv. Alle ønsker deres Warholske 15 minuts. Og derfor er det lettere idag at finde modeller end det var for blot 10 år siden.

Selve ebog oplevelsen fik jeg ikke her, da der reelt er tale om en PDF-fil, der dog i formatet er designet til iPad’en.

Bogen koster $29 og du kan købe den her: www. moneyshotsbook.com 

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: