Forside > Causerier > Pas på dine billede på Google+

Pas på dine billede på Google+


Mange af os vil snart anskaffe os en Google+ konto, som er Googles konkurrent til Facebook.
men selvom Google+ har været ude og sige at de bestemt ikke ønsker ejerskab af folks informationer, så accepterer vi alligevel at Google overtager rettighederne til bl.a. vores film og billeder. Det betyder bl.a. at Google kan lægge vores film ud på Youtube, som Google også ejer. Og pludselig har vi ingen kontrol over vores ting, og kan derfor ikke slette dem.
Forestil dig at dine kammerater har filmet dig i byen i aftes, hvor du fik lidt for meget at drikke. De har tagget dig på filmen og lagt den op så alle jeres venner kan se dig danse rundt oven på en bil. Om 2 mdr. vælger din måske kommende chef at google dig inden jobsamtalen og finder klippet på Youtube.
For et par måneder siden stødte jeg på en debat i et fotorelateret forum, hvor man debatterede dilemmaet at en chef havde bedt en ansat om at fjerne billeder fra hendes Facebok profil, fordi det ikke passede ind i firmaets image. Kvinden var “fine-art-nude”-fotomodel i sin fritid.
Jeg ønsker ikke at tage denne debat her, men blot påpege at det er vigtigt at man er klar over rettighederne til ens (og vennernes) billeder, og ikke mndst konsekvenserne af at vi fraskriver os rettighederne til vores billeder og igen muligheden for at tjene penge på disse billeder.

Når dette er sagt, så ser jeg da også fordele ved at IT-mastodonterne må bruge vores billeder. Microsoft havde for nogle år siden dette projekt Photosynth, som gik ud på at man ud fra f.eks. Flickrs database, kunne sammensætte et tredimensionelt billede af f.eks. Notre Dame kirken i Paris, ud fra folks taggede billeder. Dette betyder at vi kan gå på opdagelse udenfor og ikke mindst indenfor i kirken fra vores PC. Vi kan zoome ind på en statues plakette, hvis der er en fotograf, der har taget dette foto og tagget det på Flickr.
Og hvad bliver så det næste. Jeg ser at GPS taggede billeder, altså den nye funktion på mange kameraer, at dit billedes exif-data får tilføjet GPS-lokationen, for hvor billedet er taget, som en del af denne indsamling af billeder. Når vi så uploader vores billeder til Google+, så kan billedet sættes sammen med f.eks. Googles Streetview, og pludselig kan vi også se ind af døren.
Fascinerende muligheder, men også lidt skræmmende.

Reklamer
Kategorier:Causerier Tags:
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: