Forside > Sider på nettet, Uncategorized > Bliver dine billeder brugt af andre? Og hjælp til at finde et stjålet kamera.

Bliver dine billeder brugt af andre? Og hjælp til at finde et stjålet kamera.


Jeg tror alle fotografer ønsker at have styr på hvordan deres billeder benyttes ude på det store internet. Især hvis man lever af at sælge sine billeder.

Derfor går mange også igennem processen at sætte et vandmærke på deres billeder. Men en ny søgerobot har  gjort det muligt at finde dine billeder ude på det store internet ud fra de EXIF-data, der gemmer sig i billedfilerne.

Tjenesten kan også bruges til at finde dit stjålne kamera!

Søgerobotten bruger de meta-data, som lagres i billederne, som vi uploader. Mange kameraer gemmer i dag også kameraets serienummer. Dette betyder at man reelt ville kunne finde et stjålet kamera.

MEN programmet forudsætter naturligvis at de uploadede billeder også indeholder metadata, og mange vælger at uploade deres billeder uden disse, for at filerne fylder minimalt. Men måske skulle man uploade billederne med netop disse data, så man kan checke om ens billeder uretmæssigt bliver brugt på andre hjemmesider.

Jeg har forsøgt med et par egne billeder men fik ikke noget hit ud af det, og det er da meget godt; – eller også er mine billeder bare ikke kopieringsværdige 😉

Læs artikler om vandmærkning af billeder her.


Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: