Forside > IPad, Uncategorized > Gennemse dine billeder på din iPad

Gennemse dine billeder på din iPad


Ejer du en iPad og nyder at tage en masse billeder, så kommer du ikke uden om at eje Apples “Connection Kit”, som jeg har omtalt her. Med dette sæt kan du hente dine billeder direkte ind på din iPad med det samme, redigere i dem og vise dem til dine “kunder”.

Men grundet begrænsninger i softwaren til iPad’en, så har det ikke været muligt at vise så mange tekniske data om dine billeder, her tænker jeg på billedernes EXIF-data. (EXIF står for Exchangeable Image File Format, og betyder vil f.eks. være data som lukketid, blænde, kameramodel, ISO, osv.) Klart en fejl og meget tyder på at Apple retter dette i den kommende software opdatering, som er lige på trapperne.

Folkene bag iPad applikationen PhotoBox, som netop har frigivet denne applikation, ligger op til at applikationen fremover vil være den applikation, som vi fotografer benytter til at vurdere vores billeder i, samt at bl.a. EXIF-data vil blive vist i applikationen, så snart Apple gør det muligt. Men allerede nu er denne lille gratis applikation værd at kigge på.

Man importerer billeder fra standard galleriet og kan vælge flere billeder på een gang. Her havde det været smart, hvis man arbejdede direkte med billederne i standard galleriet uden at de skulle kopieres ind.

Det udvalgte billede kan man nu se hvordan farverne er lagt i histogrammerne til højre, og under det lille thumbnail billede kan man se de data om billedet, som iOS 3.2.2 giver mulighed for. Klikker du på et af billederne, kommer dette billede:

På de to knapper oppe i menu bjælken kan man få vist henholdsvis de helt hvide (vist med rødt) og helt sorte områder (her vist med blå). I vinduet oppe til højre kan man justere hvor “følsom” eksponeringen skal vises.

Endelig kan billedet naturligvis vises i fuld størrelse, og derved bruges som fremviser, hvis man har en projektor eller anden skærm sat til.

Jeg glæder mig meget til at iOS 4.x.x giver mulighed for at læse flere data ud af ens billeder, og beholder denne (gratis) app og håber at den udvikler sig hurtigt, når iOS 4 frigives her i november.

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 19. december 2010 kl. 20:39

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: