Forside > Udstillinger, Gallerier og Konkurrencer > Verdens bedste pressebillede – udstilling i København

Verdens bedste pressebillede – udstilling i København


Igen i år udstilles verdens bedste pressebilleder i Pressen ved Politikens Hus i København.

Dette er absolut et must, hvis man interesserer sig for fotografiets kraft og evne til at skildre årets gang. Godt 6000 professionelle fotografer har deltaget og over 100.000 billeder har dommerne skulle igennem.

Dette foto et taget af Rina Castelnuevo i Israel, hvor en jødisk man kaster vin på en palæstinensisk kvinde. Billedet minder mig om at billeder fra 2. verdens krig. Billedet vandt 3. præmien i den “gennerelle nyheder”-kategori.

Der er ialt 11 forskellige kategorier, hvoraf et billede vinder over-all, som årets presse photo, nok den mest prestige fyldte titel at foto kan vinde.

Jeg kan varmt anbefale dig at gå ind og se udstillingen. At se billederne i 100 x 70 cm formatet er fantastisk, i forhold til at se dem på nettet. Den dygtige fotograf finder altid en historie i sine billeder, for det er denne historie, der giver billedet kraft og betydning, så det ikke blot ender i papirkurven efter et halvt år. Der er en masse at lære fra disse fotografers kompositioner, vinkler, farver, osv. og ikke mindst blot fascinationen om at fange 1000 ord med eet billede.

Udstillingen er i Danmark fra d. 13. oktober og til den 8. november. Du kan læse mere om åbningstider, priser, udstillingen, osv. på www.politiken.dk/wpp

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: