Forside > Billedbehandling, IPad > Photogene til iPad – klart suverænt program.

Photogene til iPad – klart suverænt program.


Jeg lagde ud med at lave et review på Adobe Photoshop Express til iPad’en, idet denne app lige var lanceret. Og som gammel Photoshopper, så havde jeg store forventinger til dette program, som ikke blev indfriet. Naturligvis forventer jeg ikke alt det storebror kan, men lidt mere havde været i orden.

Denne kritik skal også ses i lyset af at jeg allerede havde fundet en applikation “Photogene“, som jeg havde hentet ned og testet. Denne app koster godt nok kr. 24 i forhold til Photoshop, som er gratis.

Det der adskiller Photogene (ver. 1.3) er ganske enkelt væsentligt flere funktioner.

Det første man møder er velkomstvinduet, hvor man kan vælger imellem 3 muligheder: Det sidste billede man arbejdede med, et nyt billede fra galleriet eller et billede, som man har kopieret fra en artikel, et galleri, internettet, osv. Nogle af de forskellige billedvisningsprogrammer, der findes til iPad’en har det med at gemme dine billeder i en seperat mappe (som du kan passwordbeskytte), og som ikke kan tilgås fra standard billedevieweren; derfor er clipboard-funktionen smart.

Når du har valgt et billede, så kommer du til arbejdsskærmen:

 

I bunden har du de forskellige værktøjer til at behandle billedet med. I toppen har du (fra venstre) en undo-knap, en redo-knap og en resetknap. I modsatte side adgang til standard billedbiblioteket på iPad’en. Du kan dele dine billeder på mange måder, herunder FTP-uploade dem, sende dem til Facebook og Twitter, mv. Ved upload kan man tilføje IPTC-metadata.

 

Endelig kan man også gemme billedet i forskellige størrelser:

Det straks mere interessante er funktionerne på bundlinien. Den første funktion (fra venstre) tilbyder forskellige crop-muligheder, herunder dit eget format. En lille smart funktion er, at der vises et grid (“Det gyldne snit”), når man beskærer billedet.

Den næste funktion “Rotate” tillader dig at vende billedet 90 grader til hver side og hele vejen rundt. Desuden flip-vandret og flip-lodret. Sidst og ikke mindst kan man rette billedet, så f.eks. horisonten er vandret..

Den 3. funktion “Presets” indholder 17 forskellige presets, som består af en masse pre-definerede muligheder. Her er filmstriber, rund sepia-rammer, osv. Absolut noget for den kreative.

 

Disse presets kan kombineres med 8 forskellige “filtre”, der bl.a. omfatter Sharpen, Sepia, Posterize, mm.

Ønsker du at korrigere farverne i billedet, så kan du styre “exposure”, “Contrast”, “highlights”, Shadows”, “Saturation”, mv.

Her er også en mulighed for justeringer vha. “curves” samt værktøj til at fjerne rød øjne.
Og endelig mulighed for at indsætte f.eks. et talebobbel  med fritekst.

Og endelig er der en lang række rammer og mulighed for at ændre disse rammers egenskaber.

Som det forhåbentligt fremgår af ovenstående, så har “Photogene” ganske mange funktioner, der muliggør den mest almindelige billedredigering. Jeg mangler dog et clone-værktøj. Da iPad’en hurtigt kan komme til at fungere som en memorybank, så er det nærliggende at få sorteret og redigeret i ens feriebilleder på vej hjem i flyveren.

Jamen, vil de fleste sikkert indvende, vi skal alligevel have billederne ind fra kameraet over computeren. Men det er ikke nødvendigt, for det er faktisk muligt let at indlæse billederne direkte på din iPad, men dette vil jeg vende tilbage til i et kommende blog indlæg.

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: