Forside > Mobilrelaterede, Modelfotografering > Modelkontrakt på din Iphone

Modelkontrakt på din Iphone


Folkene fra ApplicationApp har udviklet en modelkontrakt, som kan udfyldes nemt og elegant direkte på ens Iphone.

Applikationen tager udgangspunkt i den modelkontrakt, som Getty Images bruger som standard. Du kan læse forskellige sprog versioner af denne kontrakt her.

Det smarte med applikationen er her at man indskriver modellens navn og kontaktinformationer. Man tager et billede med sin Iphone og beder tilsidst modellen om at underskrive direkte på skærmen. Herefter kan man nu sende kontrakten på en email til modellen (og sig selv) som en jpg- eller pdf-fil.

Alt i alt så skulle fotografens arbejde med kontrakterne gøres væsentligt lettere på denne måde.

Ulempen ved dette program er 1) at modelkontrakten p.t. ikke er på dansk (hvilket jeg mener at lovgivningen fordrer) og 2) at man ikke kan rette i selve kontraktens indhold.
Man kan naturligvis argumentere at det er den kontrakt det anerkendte Getty Images benytter, så derfor kan den bruges generelt. Personligt mener jeg ikke at kontrakten lever op til de krav jeg stiller, især på modellernes vegne. Bl.a. fraskriver modellerne sig enhver rettighed og derved indtægt til billederne i programmets kontrakt.

Ideen bag applikationen kan jeg godt lide og funktionaliteten syntes jeg virker smart. Men personligt er det ikke en applikation, som jeg vil bruge.

For dem der vil kommentere at man skal skrive sit navn med fingrene på skærmen, så findes der faktisk penne (“Stylus”) til Iphonen, se fx. her 🙂

Reklamer
 1. 31. marts 2010 kl. 13:51

  Fin feature synes jeg 🙂 Uden at have set den, er kontrakten så ikke en model release , dvs til brug for offentliggørelse i f.eks stockphoto øjemed ? Dvs, man kan jo sagtens lave en anden aftale mellem fotograf og model, for at aftale honorar ? Men som sagt, har ikke set den du nævner her ..

  • 31. marts 2010 kl. 19:54

   Så forsvinder ideen jo, altså hvis man skal lave endnu en kontrakt med modellen.
   Denne app. går netop ud på at forenkle skriveriet, så man kun benytter denne kontrakt ved at kunne skrive under på skærmen.
   Bemærk at teksten bl.a. skriver at modellen intet vederlag modtager.
   Havde været fedt, hvis man kunne lave sin egen modelkontrakt i denne app.

 2. 12. august 2010 kl. 09:54

  Der er kommet et smartere program til din iPhone og iPad, som jeg har blogget om her https://thephotographersblog.wordpress.com/2010/07/03/modelkontrakt-til-din-iphone/

 1. No trackbacks yet.

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: