Forside > Fototeknik, Mobilrelaterede, Modelfotografering, Værktøjer > Lav en tegning over din lyssætning

Lav en tegning over din lyssætning


Nogle gange vil man gerne illustere hvilken lyssætning man har brugt (eller vil bruge) til en studieopgave. Med studieopgave medregner jeg også de slags opsætninger, som man laver hjemme i stuen med nogle spotlamper og et hvidt lagen. Nogle gange kan det være praktisk at tegne en lysopsætning, som man ved at man vil bruge igen. 

Lav din tegning Online – 1 – med Lightingdiagrams.com:

Jeg faldt over denne interessante side forleden. Her kan du online tegne din lyssætning og få tegningen gemt i f.eks. en jpg-fil. 

 

Jeg har testet programmet og det virker lidt tungt på min maskine. 

Lav din tegning Online – 2 – med Photodiagrams:

Her er tale om en beta udgave, men modsat Lightingdiagrams.com så virker det lettere og hurtigere at arbejde med på min maskine. En absolut styrke er at det lige passer til min 10″ netbook 🙂 

Lav din tegning i Photoshop:

Faktisk lader det sig også gøre i PhotoShop (virker ikke i PhotoShop Elements 7). Her skal man bare hente den PhotoShop-fil, som fotografen Kevin Kertz har opbygget, og som kan hentes her på hans hjemmeside. Alle elementerne ligger som lag. 

 

 Lav din tegning på din Iphone/Ipod:

Min Iphone bliver mere og mere uundværlig med endnu en helt nye og geniale applikation: Strobox. 

Jänis og Isa, gutterne bag Strobox.com har lavet denne lille geniale og p.t. gratis applikation, der gør det muligt at “tegne” sine opsætninger på ens Iphone/Ipod. 

Det er muligt at tilføje alle mulige lyskilder, baggrunde, personer på skitsen og derpå gennem den eller sende via en e-mail. Når man kommer hjem, så er ens fokus på selve resultatet, billedbehandling og fremvisning af de bedste skud. Sekundært er ofte den stund, som man reelt burde tage sig god tid til: at lære af ens billeder (læs: fejl). Og da lyssætning kan være hulens svært, man skifter indstillinger lige indtil man finder det endelige resultat, så kommer opgaven med at huske denne opsætning, især til næste gang. Og her kommer dette program ind, og kan minde en om hvilke tidligere gode opstilliger man har lavet. 

Indtil videre savner jeg muligheden for at gøre papiret større eller genstandene mindre, og ikke mindst muligheden for at tilføje egne kommentarer, så som afstanden og kameraets setup. Men gutterne har sørget for et feed-back-system på deres hjemmeside, så mon ikke nogle af disse meget efterlyste features kommer i næste version. 

Absolut et must!

Reklamer

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: