Forside > Causerier, Fototeknik > Slørede billeder er ikke dårlige billeder

Slørede billeder er ikke dårlige billeder


For mig har et godt billede altid været et billede, hvor hovedmotivet stod skarpt. Uskarpe billeder var som regel udtryk for rystelser / forkert indstilning af kameraet.

Igennem tiden er mange af mine billeder blevet kasseret fordi de var lidt uskarpe. Og dette var især ærgeligt, når jeg ikke havde nogle skarpe billeder tilbage.

Så får et års tiden siden så jeg udstillingen om Richard Avedon på Louisianna. Ingen tvivl om at han var en dygtig fotograf (og forholdene var mere primitive). Pludselig stod jeg foran et stort billede, hvor hele billedet var ganske uskarpt.

Okay, jeg er klar over at rystelserne/uskarpheden kan være tilsigtet, for bl.a. at skabe fart i et billede, mystik, osv. Men her var billedet bare uskarpt og motivet et “snap-shot”. Og der var pludselig flere uskarpe billeder på denne store udstilling. Det forundrede mig at disse billeder indgik i udstillingen.

Personligt ville dette billede ikke have overlevet min sortering. Jeg ville have ærgret mig, men også sagt til mig selv: så må du bare blive bedre.

Forleden læste jeg om fotografen David Notons nye hjemmeside, hvor han viser sine fantastiske billeder frem (se dem!). Billeder som man kan købe. Flotte billeder, men så der – lige ind imellem de skarpe billeder, dukkede igen uskarpe billeder op……

Nu er jeg forvirret……skal jeg revurderer min holdning til mine uskarpe billeder, eller ??

Reklamer
Kategorier:Causerier, Fototeknik Tags:
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: