Forside > Mobilrelaterede > Fotoprogram til Iphone

Fotoprogram til Iphone


Det digitale kamera hjælper os med en masse ting. Automatikken søger i sin database, og finder en formel, som kameraet herefter sættes i. Alt du skal gøre, er at klikke.

MEN så er vi nogle stykker, der godt kan lide at udfordre automatikken. At lege med kameraets muligheder. Og først her bliver det sjovt at fotografere. For her skal fotografen komponere sit billede igennem søgeren, og selv bestemme om baggrunden skal være sløret eller skarp.

For at få et godt indblik i teknikken læser vi en masse artikler og bøger, og forsøger at forstå de mange muligheder. Og her kommer de små programmer os til hjælp. Disse programmer kan installeres på vores mobiltelefoner, og er derved altid ved hånden.

PhotoCalc er et lille spændende program til din Iphone. Programmet indeholder nogle af de features, som jeg har ledt efter til min egen Windows Mobile telefon.

Programmet kan bl.a. vise dig, hvordan de tre faktorer: blænde, lukketid og ISO hænger sammen. Det giver et godt indblik i den “beregning” enhver fotograf laver oppe i sit hoved, når han/hun slår automatikken fra.

Blog Image

Programmet indeholder også en DoF-beregner. Ved at sætte de 3 øverste værdier beregnes billedets fokusområde. DoF indikerer det område imellem “near limit” og “far limit” som vil være skarpt. Alt udenfor dette område bliver uskarpt.

I dag udregner din flash selv sin lysstyrke, m.m. udfra data, som flashen får fra kameraet. Men har du lyst til at eksperimentere med din flash, så skal du slå automatikken fra, og benytte dig af de oplysninger det tredie program i PhotoCalc giver dig.

Blog Image

Endelig er der en omfattende oplysningsdel, der bl.a. oplyser dig de lokale tider for solopgang og solnedgang – den såkaldte gyldne time.

Reklamer
Kategorier:Mobilrelaterede Tags: ,
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 12. august 2010 kl. 23:09

Kom gerne med en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: